over bloei

Bij Bloei geloven we in de intrinsieke waarde van elk kind en streven we ernaar om kinderen de ruimte te geven om hun eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. We erkennen ook de belangrijke rol van gezonde en sterke ouders en opvoeders, die we willen motiveren tot zelfbewustzijn en lichamelijke gezondheid.

Onze missie is om traditionele opvattingen over opvoeding en zorg uit te dagen en te verrijken met een vernieuwende benadering die gebaseerd is op diepgaand begrip, verbinding en empowerment. We streven naar een complete en duurzame zorgbenadering die een veilige, ondersteunende omgeving creëert voor kinderen en hun omgeving, met een focus op verbinding, responsiviteit en emotionele ondersteuning.

Bij Bloei ondersteunen we zorgverleners bij het implementeren van deze visie in hun praktijk door middel van educatie en netwerkmogelijkheden. We bouwen aan een gemeenschap van zorgverleners die zich inzetten voor een gezonde, empathische benadering van zorg rondom het kind en zijn omgeving.

Samen streven we naar een wereld waarin elk kind de kans krijgt om te bloeien en te gedijen, en waarin ouders en zorgverleners worden ondersteund en geïnspireerd om het beste van zichzelf te geven. Met ons unieke perspectief en toewijding aan verandering hopen we een positieve impact te hebben op de kinderzorg en opvoeding, op individueel, maatschappelijk en cultureel niveau.

BLOEICONGRES 2024: het proces van het moeder worden

THIS IS ME

ik ben Karlijn. Bezieler van Bloei Community

Mama van een fantastische zoon. Ik ben arts, huisarts in opleiding, onderneemster, lactatiekundige, zus, vriendin, dochter en natuurlijk ook mezelf.

Vanuit mijn moederschap groeide mijn interesse en kennis over de beleefwereld van kinderen. Hoe we ons erop kunnen afstemmen om meer verbinding met onze kinderen te maken. Om de band met hen te versterken tot eentje die ons levenslang verbindt en die tegelijk de veiligheid biedt om ieder individueel een eigen weg te zoeken. Hoe we maximale ruimte kunnen creëren voor de ontwikkeling van die kleine persoontjes, zonder voorwaarden, zonder verwachtingen.

Al snel werd me duidelijk dat de leefwereld van kinderen niet los te koppelen is van die van onszelf en zij die hen omgeven. Willen we kinderen maximaal ondersteunen en een sterke basis bieden dan moeten wij als volwassen ook krachtig durven zijn. Naar onszelf durven kijken, ons bewust worden van onze innerlijke wereld, stevig in onze schoenen staan, voor onszelf durven zorgen, zodat we een fundament zijn waar onze kleinsten in alle veiligheid op kunnen leunen. Tenslotte leren ze van wat wij aan hen voorleven.

Van daaruit is Bloei geboren. Ik zie het enorme potentieel dat begrip voor onze kinderen en elkaar in deze wereld zou kunnen betekenen. Hoe het ons zou kunnen bekrachtigen en verenigen. En hoe het ons ruimte en rust kan brengen. Dat merk ik zelf elke dag. Met mijn zoontje en in de praktijk als huisarts.

Ik geloof ZO HARD in een afgestemde omgang, in ruimte geven voor emoties, voor de eigen persoon, in no judgement, no expectations, alles omarmen van onze kinderen (en elkaar) om hen de kans te geven hun intrinsieke zelf te ontwikkelen en te behouden vanaf het begin, binnen de veilige grenzen van onze krachtige begeleiding. Hoe dat een positieve impact zal hebben op onze gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Hoe dat onze kinderen een zoektocht naar zichzelf en geluk mag besparen. Omdat het gewoon bestaat in zichzelf en in een liefdevolle maatschappij.

Als professional wil ik met Bloei kennis verspreiden en zorgverleners empoweren in hun visie om ouders en opvoeders te helpen dragen in de uitdagingen van het leven met kinderen, rondom hen, met een kinderwens en absoluut ook los van hen.